´ľá

Str. Petru Rares 29, Deva, Hunedoara

ţüÂ

contact@wellcori.ro

ţéÉ

0745 158 298

ţüź

luni-sambata 08.00-22.00

Terapia hiperbara amelioreaza cateva tipuri de cancer

N

Informatia medicala revizuita de Dr. Agnes Cojoc

Terapia hiperbara este o metod─â de tratament neinvaziv─â, care utilizeaz─â presiunea atmosferic─â ridicat─â pentru a facilita tratamentul diverselor afectiuni de s─ân─âtate, inclusiv cancerul.

În cadrul aceastei tehnici, pacientul este introdus într-o cameră etanșeizată, unde se furnizează oxigen la o presiune mai mare decât cea normală a atmosferei. Acest lucru ajută la stimularea creșterii nivelului de oxigen din organism și stimularea sistemului imunitar, ambele fiind vitale în tratarea cancerului.

Cancerul de piele si terapia cu oxigen

Cancerul de piele este cel mai frecvent tip de cancer, iar terapia hiperbar─â poate fi un adjuvant in tratarea acestei afec╚Ťiuni oncologice. Prin cre╚Öterea nivelului de oxigen din s├ónge, aceast─â tehnic─â poate ajuta la reducerea dimensiunii tumorii ╚Öi poate fi de folos in lupta sistemului imunitar pentru eliminarea celulelor canceroase.

De asemenea, terapia hiperbara poate ajuta la prevenirea recidivelor ╚Öi la ├«mbun─ât─â╚Ťirea rezultatelor tratamentului chirurgical, radio- sau chimioterapic.

Cancerul pulmonar se poate trata prin oxigenoterapie

Terapia hiperbara poate fi utilizat─â ca adjuvant ├«n tratarea cancerului pulmonar, deoarece ajuta la ├«mbun─ât─â╚Ťirea circula╚Ťiei sanguine ╚Öi a amelior─ârii nivelului de oxigen din organism.

Acest lucru poate contribui la reducerea dimensiunii tumorale ╚Öi la prevenirea recidivelor. De asemenea, terapia hiperbara poate fi utilizat─â ├«n combina╚Ťie cu alte tratamente, cum ar fi chimioterapia, pentru a maximiza efectele acestora.

Cancerul cerebral – metode de tratare

Terapia hiperbara poate fi utilizat─â ca adjuvant ├«n tratarea cancerului cerebral, prin acela╚Öi efect de poten╚Ťare a circula╚Ťiei sanguine ╚Öi de cre╚Ötere a nivelului de oxigen tisular.

Aceasta poate ajuta la reducerea dimensiunii tumorale ╚Öi la prevenirea recidivelor acesteia, cu cre╚Ötere speran╚Ťei de via╚Ť─â. De asemenea, terapia hiperbara poate fi utilizat─â ├«n combina╚Ťie cu alte tratamente, cum ar fi radioterapia, pentru a maximiza efectele acestora.

Intrebari si raspunsuri despre ce tipuri de cancer se pot trata prin terapia hiperbara:

Terapia hiperbara este eficientă în tratarea cancerului?

Terapia hiperbara poate fi eficient─â ├«n tratarea anumitor tipuri de cancer, precum melanomul, carcinomul pielii, cancerul de col uterin, cancerul de prostat─â ╚Öi cancerul de s├ón. ├Äns─â, este important de re╚Ťinut c─â aceast─â terapie nu este un tratament exclusiv pentru cancer ╚Öi trebuie efectuat─â ├«n combina╚Ťie cu alte terapii recomandate de medicul curant.

Cât de des trebuie să fac terapie hiperbară pentru tratarea cancerului?

Durata ╚Öi frecven╚Ťa terapiei hiperbare variaz─â ├«n func╚Ťie de tipul de cancer ╚Öi starea pacientului. Este important s─â v─â consulta╚Ťi cu un specialist ├«n terapie hiperbar─â pentru a stabili un plan de tratament adecvat pentru nevoile ╚Öi condi╚Ťia dumneavoastr─â.

Există efecte secundare ale terapiei hiperbare în tratarea cancerului?

Da, exist─â unele efecte secundare ale terapiei hiperbare, precum dureri de cap, ame╚Ťeli, grea╚Ť─â sau probleme de auz. Aceste efecte secundare sunt temporare ╚Öi de obicei dispar dup─â finalizarea sesiunii de terapie. Este important s─â discuta╚Ťi cu medicul dumneavoastr─â despre orice preocup─âri sau efecte secundare pe care le pute╚Ťi ├«nt├ómpina ├«n timpul terapiei hiperbare.

In concluzie, terapia hiperbara poate fi o op╚Ťiune eficient─â de tratament adjuvant pentru anumite tipuri de cancer, precum melanomul, cancerele de piele, cancerul de col uterin, cancerul de prostat─â ╚Öi cancerul de s├ón.

Cu toate acestea, este important s─â se consulte un specialist ├«n terapie hiperbar─â pentru a stabili un plan de tratament adecvat ╚Öi pentru a ├«n╚Ťelege efectele pozitive pe termen lung, dar ╚Öi posibilele efecte
secundare ale acestei terapii.

Este important s─â se men╚Ťin─â o abordare integrat─â, utiliz├ónd terapia hiperbar─â ├«n combina╚Ťie cu alte tratamente recomandate de medicul specialist pentru a ob╚Ťine rezultatele dorite.

1
Ai nevoie de ajutor?
Salut,
Cum te putem ajuta?