Str. Petru Rares 29, Deva, Hunedoara

contact@wellcori.ro

0745 158 298

luni-sambata 08.00-22.00

Cum Poate Terapia Hiperbara sa amelioreze Afectiunile Cutanate?

N

Informatia medicala revizuita de Dr. Agnes Cojoc

Pielea este cel mai mare organ al corpului si, prin urmare, este expusa unui numar mare de afectiuni, de la simple iritatii la probleme mai grave precum arsuri, ulcere chiar și cancere. Terapia hiperbara, o metoda neinvaziva si non-chirurgicala, poate fi o solutie eficienta pentru tratarea acestor afectiuni ale pielii.

Terapia hiperbara se bazeaza pe utilizarea unui mediu cu presiune crescuta de oxigen pentru a accelera procesul de vindecare a pielii. Acest mediu hiperbaric poate ajuta la tratarea unui numar de afectiuni ale pielii, cum ar fi:

    1. Arsuri
    2. Ulcere cutanate
    3. Infectii
    4. Leziuni traumatice diverse

Vom discuta fiecare dintre aceste afectiuni in detaliu mai jos.

Terapia cu oxigen in ameliorarea arsurilor

Arsurile sunt leziuni ale pielii cauzate de expunere la foc, apa fierbinte, electricitate sau alte surse de caldura. Terapia hiperbara poate ajuta la tratarea acestora prin accelerarea procesului de vindecare si prin reducerea inflamatiei asociată arsurilor. De asemenea, poate ajuta la prevenirea infectiilor si a altor complicatii ale termotraumei.

Oxigenoterapia in tratarea Ulcerelor Cutanate

Ulcerele cutanate sunt leziuni ale pielii care nu se vindeca in mod obisnuit. Acestea pot fi cauzate de afectiuni precum diabetul, boala varicoasa sau leziuni ischemice vasculare. Terapia hiperbara poate ajuta la tratarea ulcerelor prin accelerarea procesului de vindecare stimulând accentuarea circulatiei sanguine in zona afectata.

Oxigenoterapia in ameliorarea Infectiilor

Infectiile pot fi cauzate de bacterii, virusuri sau fungi. Terapia hiperbara poate ajuta la tratarea acestor infectii prin cresterea concentratiei de oxigen in tesuturile afectate, ceea ce poate stimula circulația sanguină locală, recrutarea de celule specializate în apărarea antimicrobiană, potențarea funcțiilor acestora, prevenind astfel extinderea infectiei.

Terapia Hiperbara vs Leziuni Traumatice

Leziunile traumatice ale pielii reprezintă poate cele mai frecvente leziuni ale acestui important organ al organismului uman.

Terapia hiperbara poate ajuta la tratarea leziunilor traumatice ale pielii, cum ar fi arsuri, plăgi deschise, echimoze. Prin administrarea de oxigen hiperbar, se poate
accelera procesul de vindecare a pielii, reducerea inflamației și a durerii.

Hiperbaroterapia poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției cicatricilor prin îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată și prin stimularea producției de colagen, un element vital în procesul de vindecare.

De asemenea, terapia hiperbara poate fi utilă și în cazul leziunilor cauzate de radiații (de ex. la pacienții care efectuează radioterapie).

Terapia Hiperbara vs Afecțiuni dermatologice

Terapia hiperbara poate fi utilă în tratarea unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi psoriazisul, eczema de diferite tipuri și acneea. Prin administrarea de oxigen hiperbar, se poate îmbunătăți procesul de vindecare a pielii, reducând inflamația și iritația locală.

Hiperbaroterapia poate fi, de asemenea, utilă în tratarea unor afecțiuni ale pielii cauzate de stres sau schimbări hormonale, cum ar fi rozaceea sau hiperpigmentarea.

Concluzionăm astfel că terapia hiperbara poate fi utilă în tratarea unor afecțiuni ale tegumentelor, cum ar fi leziunile traumatice, infectioase, cauzate de stress sau tulburări hormonale.

1
Ai nevoie de ajutor?
Salut,
Cum te putem ajuta?